Winkelwagen Geen productenComazo ondergoed staat voor een perfecte pasvorm, draagcomfort, een mooi design, materialen van hoge kwaliteit, een lange levensduur en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.
Met veel vakmanschap
werkt Comazo al generaties lang aan het voortdurend verbeteren van de essentiële eigenschappen van ondergoed.

Door de zachte materialen en het zorgvuldige productieproces zonder schadelijke chemicaliën is het ondergoed geschikt voor mensen met allergieën of een gevoelige huid.

Het Comazo-ondergoed heeft een viervoudige feel-good factor. Het is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor de natuur, voor de mensen die het gemaakt hebben en voor de dieren. Wat het milieu betreft, is het gemaakt van biologisch katoen uit India dat GOTS gecertificeerd is. Ook alle labels, naaigaren en zelfs de knoopjes en versieringen voldoen aan de strenge voorschriften van de GOTS-standaard. En de kleurstoffen voldoen aan de Oeko-Tex standaard.  De productie vanaf het katoenzaad tot aan het spinnen, verven en naaien is milieuvriendelijk.Het Fair Trade keurmerk geeft aan dat de katoenboeren een eerlijke prijs en een premie van 10 tot 15 % ontvangen hebben.Bij Comazo vind je op elk kledingstuk een Fair Trade code, zodat je kan opzoeken waar het katoen vandaan komt. De boeren die in India het katoen produceren zijn aangesloten bij de organisatie Suminter India Organics.
De arbeidsomstandigheden in de hele textielketen zijn goed, wat bewezen wordt door het GOTS -keurmerk.
Het ondergoed draagt ook het keurmerk PETA Approved Vegan. Producten met dit keurmerk zijn gegarandeerd vrij van dierlijke ingrediënten en niet op dieren getest. Deze certificering wordt gegeven aan diervriendelijke bedrijven om hun betrokkenheid bij de dieren beter zichtbaar te maken en om de veganistische mode te benadrukken.

Expert in bh’s
Comazo heeft veel verstand van bh’s. Ze weten precies tot welke cupmaat je kunt werken met biologisch katoen en wanneer er meer cupnaden nodig zijn voor extra ondersteuning.  Je ziet die aandacht ook terug in de bandjes. Deze zijn iets breder waardoor ze niet snijden in de huid. En er is niet bezuinigd op de stof van de BH's, waardoor de stof de borst mooi omsluit. Ook zijn de zijkanten van de BH's iets breder waardoor ze erg prettig dragen. Ook als je een maatje meer hebt.


Ken je je BH-maat? Tot 80% van de vrouwen draagt ​​de verkeerde bh-maat, wat hoofdpijn, rugklachten en andere kwalen kan veroorzaken. We laten je hieronder zien hoe je je BH-maat comfortabel en snel kunt bepalen.
Geschiedenis
Comazo is een familiebedrijf dat al 135 jaar bestaat. Het werd in 1884 in Albstadt, Zuid-Duitsland, opgericht door Conrad Maier. Hij begon in zijn woonkamer met het maken van ondergoed. Op dat moment bestonden er nog geen straatnamen om het adres aan te duiden. Daarom werd de naam van het nieuw opgerichte bedrijf op basis van de dichtstbijzijnde herberg aangegeven. Dat was de schilderachtige herberg "Zum Ochsen" (Bij de Os). Dus de naam van het bedrijf werd ‘Conrad Maier zum Ochsen’. Later werd de naam afgekort tot Comazo. Ook nu nog is het bedrijf met 550 werknemers en dochterondernemingen in Roemenie en Kroatië in handen van de familie.

In 2009 was Comazo het eerste bedrijf in Duitland met een Fairtrade licentie voor ondergoed onder de merknaam ’ Comazo Earth’. Vandaag is Comazo de grootste Duitse klant van biologisch Fairtrade-katoen voor de productie van ondergoed.De medewerkers zijn trots op hun duurzame ondergoed en bewijzen dit op een heel bijzondere manier. Bij Comazo maken ze namelijk geen gebruik van professionele modellen, maar gaan de medewerkers uit de kleren om zelf de producten te showen. De campagne "Medewerkers als modellen" is ontstaan ​​onder het motto "We maken favoriet ondergoed - We dragen favoriet ondergoed". Het geld dat uitgespaard wordt gaat naar een goed doel.
Productie
Het biologisch katoen is afkomstig van kleine boeren in India, aangesloten bij de organisatie Suminter India Organics, die een fair trade premie ontvangen. In de spinnerij worden de katoenen bloemen tot garen verwerkt. De stof wordt in regionale bedrijven in Zuid Duitsland geweven.

In de textielfabriek op het hoofdkantoor van Comazo in Albstadt wordt de stof gebleekt en geverfd volgens de modernste en ecologisch meest geavanceerde methoden. Comazo gebruikt zelfgemaakte kleurstoffen die allemaal GOTS- en Ecotex-gecertificeerd zijn, wat betekent dat ze totaal niet-giftig zijn. Milievriendelijke productie is een speerpunt voor Comazo. Het afvalwater wordt gezuiverd en gecontroleerd. In 2009 werd een warmteterugwinningsinstallatie in gebruik genomen waardoor de energie-efficiëntie geoptimaliseerd wordt en de CO2-balans duurzaam verbetert.


Ook het snijden van de patronen uit de stof vindt in de fabriek in Albstadt plaats. De onderdelen worden dan samen met alle ingrediënten verpakt en vervolgens naar de eigen naaiateliers in Kroatië en Roemenië en het partnerbedrijf in Bosnië getransporteerd. Het atelier in Kroatië werd opgestart na de oorlog daar om banen te genereren die dit land hard nodig heeft. Na confectie, kwaliteitscontrole en verpakken worden de afgewerkte artikelen naar het logistieke centrum in Albstadt vervoerd en vervolgens naar Lotika.
Comazo heeft in Albstadt een ontwerpafdeling waar veel creatieve en nieuwe productideeën ontstaan. Hier wordt getekend, worden de kleuren getest en is er een naaiatelier waar de eerste modellen in elkaar gezet worden.SUMINTER INDIA ORGANICS
De leverancier van het bio-katoen voor de Comazo Earth collectie is Suminter India Organics . Deze organisatie biedt trainingen in biologische landbouw aan katoenboeren in India en organiseert biocertificeringen. De organisatie betaalt prijzen voor biologisch katoen die 10 tot 15 procent hoger liggen dan die voor conventioneel geteelde producten. Hierdoor helpt Suminter benadeelde katoenproducenten in de regio grotere economische stabiliteit te bereiken.

Suminter India Organics -voluit de Suminter - Gujarat Sustainable & Organic Farmers Association- bestaat sinds 2008. Maatschappelijke verantwoordelijkheid is het kernidee van Suminter India Organics. Het bedrijf versterkt de mensen waarmee het werkt op economisch en op milieugebied.

Het bedrijf betaalt premies voor alle grondstoffen aan de boeren waarmee het werkt. De prijzen voor biologisch geteelde goederen liggen gemiddeld 10 tot 15 procent hoger dan die voor conventioneel geteelde producten. Suminter garandeert de katoenproducenten de afzet van hun producten, waardoor ze altijd op een eerlijke betaling kunnen rekenen.

Pioneer op het gebied van eerlijke handel
Alle boeren waarmee Suminter werkt voldoen aan internationale normen die niet alleen de hoge kwaliteit van hun producten garanderen, maar ook eerlijke arbeidsomstandigheden op de boerderijen.  Suminter was het derde Indiase bedrijf dat zijn katoen liet certificeren door Fairtrade. Bovendien is Suminter het enige Indiase Fairtrade gecertificeerde bedrijf voor katoenproducten dat alle stadia van de productie - van teelt tot afgewerkte katoenproducten - voor de internationale markt produceert en uitvoert.

Hulp bij de omschakeling naar biologische landbouw
Suminter’s engagement voor de biologische landbouw is gunstig voor alle betrokkenen. De geleidelijke eliminatie van chemische meststoffen, pesticiden, herbiciden en insecticiden is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van werknemers in het veld en hun gezinnen in de aangesloten boerderijen. Tegelijkertijd is het geoogste katoen vrij van chemicaliën, wat de consumenten van de biologische katoenproducten ten goede komt.

Succes via een duurzaam bedrijfsmodel
Suminter India Organics schrijft zijn succes toe aan de introductie van een zeslagig bedrijfsmodel. Het bedrijfsmodel is gebaseerd op de overtuiging dat door het aanbieden van biocertificeringen en  trainingen aan katoenproducenten en door het betalen van extra premies voor een consistent hoogwaardige toeleveringsketen van biologische katoenproducten gezorgd kan worden.

Procurement
Suminter onderhoudt nauwe en langdurige relaties met zijn katoenboeren. Na deelname aan het trainings- en certificeringsprogramma ontvangen ze een biologische premie voor het oogsten van hun biologische katoen in aanvulling op de marktprijs.


Omschakeling naar biologische landbouw
De conversie naar gecertificeerde biologische landbouw duurt drie jaar. Gedurende deze tijd ondersteunt Suminter zijn boeren met training over landbouwmethoden en de verkoop van hun gewassen. Suminter heeft al meer dan 7.500 katoenproducenten gecertificeerd en voor veel  katoenproducenten is het proces aan de gang.


Controle
Wanneer een boerderij gecertificeerd is, houdt het werk echter niet op: Suminter heeft meer dan 50 experts in dienst die producenten helpen tijdens het groeiseizoen en het juiste gebruik van biocompatibele technieken en pesticiden monitoren.


Verdere verwerking
Na de oogst wordt het katoen alleen gebruikt in verwerkingsbedrijven die zijn gecertificeerd volgens internationale biologische normen. Suminter werkt in dit proces met toonaangevende internationale bedrijven samen en gebruikt de nieuwste technieken. In de volgende stap wordt het verwerkte katoen naar de magazijnen in Gujarat en Maharashtra gestuurd.


Kwaliteitscontrole en traceerbaarheid
Internationale normen en regelmatige inspecties garanderen de consistent hoge kwaliteit van de katoenproducten van Suminter. Bovendien kan Suminter al zijn producten terug traceren naar de oorsprong.


Verkoop
Suminter is de perfecte brug tussen producenten van Indiaas katoen en consumenten op de internationale markt, omdat zij de eindproducten snel en rechtstreeks aan retailers over de hele wereld verkoopt.

https://suminterindiaorganics.com/ | Meer

Gratis verzenden binnen Nederland bij een besteding van €75,- of meer

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel software
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.