Winkelwagen Geen producten

Greenbomb t-shirts

Kies jij ook voor een Greenbomb T-shirt, dan kies je voor een eigentijds heren shirt van zacht bio katoen. De prints spelen in op de actualiteiten, sport en de natuur. De shirts van biologisch katoen hebben een lichte getailleerde pasvorm. 


Bezig met laden...

Zo is het duurzame kledingmerk Greenbomb ontstaan

Twee vrienden Holger Wach en Lars Losse bundelden in 2013 hun krachten en richten het Duitse duurzame kledingmerk Greenbomb op. Holger Wach werkte jaren als ontwerper en werkte als agent voor diverse mode labels en Lars Losse had zijn eigen textieldrukkerij. Deze match en hun passie voor verantwoorde  levensstijl bracht hen tot het idee en de realisatie van hun eigen kledingmerk. 

 

Greenbomb verkooppunten

Bij de lancering van hun eerste collectie waren de reacties lovend. De karakteristieke T-shirt prints in combinatie met de zachte stoffen en gebruik van verantwoorde stoffen sloegen direct aan. Binnen enkele jaren bouwde Greenbomb de collectie uit en groeide het aantal verkooppunten in Duitsland. Het merk neemt vanaf 2019 deel aan verschillende internationale mode beurzen als Xoom, Pure  London, Neonyt, Innatex en Nordstil. Hierdoor kom je het merk vandaag de dag tegen in de kleinere boetiekjes van Londen, Madrid tot Parijs. Wij waren met de Lotika webshop het eerste verkooppunt in Nederland, daar zijn we best een beetje trots op. 

 

Greenbomb collectie van T-shirt tot hoodie

Het merk staat vooral bekent om de sprekende T-shirts met prints van zachte stoffen die aansluiten op de actualiteiten en trends. De afgelopen jaren is de collectie uitgebreid naar stoere sweaters, hoodies, lange mouw shirts tot tuniek, jurk en jack. Hiermee bied het merk een volwaardige collectie aan voor de modebewuste man en vrouw. De shirts hebben een licht getailleerde pasvorm.

 

Het merk wat staat voor duurzame kleding 

Duurzame kleding produceren waar je voor 100% achter kunt staan dat is een van de kernwaarden van Greenbomb. De collectie wordt gemaakt onder eerlijke werkomstandigheden in o.a. India, Bangladesh en dichter bij huis in Portugal en Turkije. Het merk staat in nauw contact met de producenten om dit te waarborgen. Daarnaast  gebruikt het merk duurzame materialen als biologische katoen, Tencel en Modal.  

 

Kleding GOTS-gecertificeerd

De kleding van Greenbomb is GOTS-gecertificeerd (Global Organic Textile Standard), dit betekend dat de productie op een sociaal verantwoordelijke en milieuvriendelijke wijze gebeurt. De hele textielketen wordt door onafhankelijke controleurs gecontroleerd op o.a. aanwezigheid van giftige stoffen, wat absoluut niet toegestaan is. Daarnaast ziet men toe op de mensenrechte en eerlijke arbeidsomstandigheden.
Kleding van duurzame materialen 
 

 

Kleding van biologisch katoen

Het merk gebruikt alleen biologisch katoen van gecertificeerde biologische teelt. Er worden geen giftige chemische meststoffen of pesticiden gebruikt. Hiervoor in de plaats worden natuurlijke meststoffen en compost gebruikt. Biologisch katoen wordt ook wel bio katoen of eco-katoen genoemd of in et Engels bio-cotton, organic cotton.

 

Duurzame kleding van Tencel

De Tencel Lyocell vezel is een bijzonder duurzame cellulosevezel gemaakt van eucalyptushout uit duurzame bosbouw. Het gebied dat voor het hout wordt gebruikt, is nauwelijks of helemaal niet geschikt om voedsel te verbouwen. De vezel is biologisch afbreekbaar en composteerbaar en vereist slechts een tiende van het waterverbruik van een katoenvezel. De productie is gebaseerd op een circulair principe, waarbij het gebruikte niet-giftige oplosmiddel bijna 100% herbruikbaar is.

 

Duurzame kleding van modal

Voor Modal wordt Europees beukenhout gebruikt. De gebruikte houtsnippers zijn afvalproducten van duurzame bosbouw. De beuk groeit onafhankelijk. Dit betekent dat kunstmatige beplanting of irrigatie niet nodig is. De vezel is biologisch afbreekbaar.| Meer

Gratis verzenden binnen Nederland bij een besteding van €75,- of meer

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel software
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.