Winkelwagen Geen producten

Ethletic schoenen 


Bezig met laden...

Ethletic, Fair trade en Vegan schoenen

De Ethletic schoenen zijn verkrijgbaar in heren en dames modellen. Naast de retro en sportieve look en comfortabele pasvorm, zijn de schoenen ook duurzaam geproduceerd. Het zijn de eerste schoenen ter wereld die fairtrade, eco en vegan worden geproduceerd.
 
Ethletic fair trade schoenen

Fair trade schoenen

De Ethletic schoenen mogen zich oprecht fair trade schoenen noemen. Doordat in elke stap van het productieproces rekening wordt gehouden met de arbeidsomstandigheden van de werknemers. Denk hierbij aan: eerlijk loon, zorgverzekering, veilige werkomstandigheden, normale werkdagen en inspraak voor werknemers.
 
fair trade schoenen ......          Een eerlijk loon voor alle arbeiders
  • Het katoen is afkomstig uit India en Max Havelaar gecertificeerd. Dit garandeert een eerlijk loon voor de kleine katoenboeren en katoenplukkers die werken op de plantages
     
  • Het natuurlijk rubber wat gebruikt wordt voor de schoenzolen is afkomstig van F.S.C. rubberplantage uit Sri Lanka. De rubbertappers ontvangen een eerlijk loon.
  • De schoenen worden gemaakt (in elkaar gezet) in een schoenenfabriek in Sialkot in Pakistan. Ook hier krijgen de arbeiders een eerlijk loon.
 

Vegan schoenen

Bij de productie van de Ethletic schoenen worden geen dierlijke stoffen gebruikt. Hierdoor kunnen we oprecht spreken van Vegan schoenen, veganistische schoenen of vegetarische schoenen. We krijgen hierdoor ook ontzettend veel positieve reacties van veganisten, die blij zijn dat er nu ook leuke sportieve natuurlijke schoenen verkrijgbaar zijn.
 
Vegan schoenen biologische schoenenduurzame slippers Samenstelling van de Ethletic Vegan schoenen:

- Biologisch katoen
- Natuurlijk FSC rubber
- Natuurlijke lijm
- Natuurlijke verf

 Materialen
 
bio schoenen biologisch katoen ...

Schoenen van biologisch katoen

De schoenen worden gemaakt van biologisch katoen uit India en is afkomstig van kleine katoenplantages. Bij biologisch katoen wordt er verbouwd zonder gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen - pesticiden of kunstmatige meststoffen of ook wel kunstmest genoemd. Ook worden er geen genetisch gemodificeerde zaden gebruikt. Naast het bevorderen van een betere en gezonde leefomgeving voor de locale bevolking krijgen de katoenboeren ook een eerlijk loon en heeft het katoen het Max Havelaar keurmerk.

 
     
schoenzool FSC natuurrubber

 
 

Zool van natuurlijk FSC rubber


Het rubber van de Ethletic sneakers komt uit een F.S.C gecertificeerde plantage in Sri Lanka. Het is verantwoord rubber doordat het voldoet aan de F.S.C. (Forest Stewardship Council) certificering die staat voor verantwoord bosbeheer waarbij ecologische functies van het bos worden behouden, zoals het beschermen van bedreigde dier- en plantensoorten. Maar waar ook wordt toegezien op de rechten van burgers en werknemers. Doordat er uitsluiten natuurrubber wordt gebruikt voor de schoenzolen, zijn deze ook geheel biologisch afbreekbaar. Daarnaast ontvangen de rubbertappers ook een eerlijk loon.
 

Bekijk ook
Video hoe worden de Ethletic Black Caps gemaakt


Gratis verzenden binnen Nederland bij een besteding van €75,- of meer

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel software
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.