Winkelwagen Geen producten

GreenBomb wil voor iets positiefs staan in deze wereld, en de aarde zoveel mogelijk teruggeven. Daarom combineert GreenBomb mode met duurzaamheid, kwaliteit en eerlijkheid. Eerlijke lonen en arbeidsomstandigheden, evenals een milieuvriendelijke productie van de collecties, zijn voor GreenBomb vanzelfsprekend.

Als materiaal gebruikt GreenBomb gecertificeerd biologisch katoen, geteeld onder milieuvriendelijke omstandigheden.Daarnaast gebruiken ze biologisch afbreekbaar en duurzaam Tencel, wat voor een comfortabele pasvorm zorgt. En ook bamboe, dat snel groeit met minimale middelen en zacht en ademend is.

De producenten waarmee Greenbomb  samenwerkt hebben veel ervaring met ecologische materialen. Zo weet de textielproducent exact waar het biologische katoen vandaan komt en zorgt deze ervoor dat er eerlijk en ecologisch gewerkt wordt.

De productie van Greenbomb verloopt milieuvriendelijk. Waar mogelijk worden materialen gerecycled. Voor de opdrukken wordt milieuvriendelijke verf gebruikt. Greenbomb was een van de eerste bedrijven  die overschakelden op Ökotex-kleuren. Er wordt zeer effectieve gasapparatuur gebruikt voor het drogen. Greenbomb is -met steun van het Ministerie van Onderwijs en Onderzoek- een onderzoeksproject gestart om een milieuvriendelijke industriële verf te ontwikkelen.
De producten van GreenBomb dragen het keurmerk van GOTS (Global Organic Textil Standard) wanneer ze voor 100 of meer dan 95 % uit biologisch katoen bestaan of OCS(Organic Content Standard) wanneer de biologische content meer dan 50 % bedraagt.De  t-shirts van GreenBomb zijn zacht voor de huid. De hoodies zijn lekker warm en hebben vastgenaaide koordjes aan de capuchon die niet verdwijnen.

Geschiedenis van GreenBomb
Greenbomb werd  opgericht door twee vrienden, Lars Losse en Holger Wach. De een had een textieldrukkerij en de andere was modeontwerper. In de loop van jaren was hun visie op het milieu en op duurzaamheid fundamenteel veranderd. Hun ecologische ideeën waren echter niet gemakkelijk te realiseren binnen hun werk. Zo kwamen ze tot het plan om een eigen ecologische collectie te ontwikkelen gebaseerd op een eigen ethische Codex. Het bedrijf is gevestigd in Berlijn.


 | Meer

Gratis verzenden binnen Nederland bij een besteding van €75,- of meer

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel software
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.