Winkelwagen Geen producten

Genaaid

Genaaid
In “Genaaid” gaan vijf jonge modeontwerpers op reis in Myanmar en ontdekken waarom  fast fashion zo goedkoop is. (NPO3, woesdagavond, 20:25) Arbeiders in de landbouw en in de textielproductie worden slecht betaald en wonen en werken in mensonterende omstandigheden. Gevaarlijke chemicalien worden massaal gebruikt en daarna geloosd in rivieren waar ze de leefomgeving van mensen en dieren vergiftigen. Maar gelukkig zijn er ook alternatieven waarmee de modeontwerpers een duurzame collectie gaan ontwikkelen.
Dat het anders kan bewijzen de merken in de webshop van Lotika. Er worden milieuvriendelijke materialen gebruikt zoals biologisch katoen, hennep en bamboe. De productie in de landbouw en in de fabrieken is duurzaam: er worden geen chemicalien gebruikt en waar dat toch noodzakelijk is worden deze continu hergebruikt en verantwoord afgevoerd. En er wordt op toegezien dat de arbeiders een leefbaar loon verdienen. Waar mogelijk worden keurmerken zoals GOTS, Max Havelaar, Vegan en FSC gebruikt.
Een voorbeeld is het GOTS en Fair Trade gecertificeerd ondergoed van  het merk Comazo. In de collectie zitten topjes, BH’s, slips, hipsters, strings en leggings voor dames en shirts, boxershorts en slips voor heren. Het ondergoed is van zacht bio-katoen en zit lekker. Kwalitatief ondergoed voor een betaalbare prijs.

 
  Lotika     06-12-2018 09:43     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Gratis verzenden binnen Nederland bij een besteding van €75,- of meer

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel software
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.