Winkelwagen Geen producten

Maathai Organic

Het merk Maathai Organic is vernoemd naar Dr. Wangari Maathai, de eerste Afrikaanse vrouw die in 2004 de Nobelprijs voor de Vrede ontving voor haar bijdrage aan duurzame ontwikkeling, democratie en vrede. Professor Maathai (1940 - 2011), een Kenyaanse milieudeskundige, heeft in 1977 de Green Belt Beweging opgericht. Deze beweging plant bomen zodat gezinnen hout hebben om op te koken en om de erosie tegen te gaan. Er zijn ondertussen in Kenya meer dan 51 miljoen bomen geplant. De beweging heeft zich ook naar andere landen in de wereld verspreid.

Mathaai Organic produceert ondergoed van biologisch katoen. Het niet gebruiken van schadelijke insecticiden en pesticiden is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de gezondheid van de boeren. Daarnaast is biologisch katoenen ondergoed goed voor de huid de vrouw: de natuurlijke vezels bevatten substanties die de kans op allergieën verkleinen.

Het ondergoed is gemaakt van Pima katoen, de zachtste katoensoort ter wereld. Deze katoensoort is bekend om zijn superieure vezeleigenschappen, zijdeglans en duurzaamheid. De biologische Pima katoen wordt geteeld in de vruchtbare valleien aan de kust in Peru, zonder gebruik te maken van pesticiden en chemicaliën. De Pima katoen wordt met de hand geplukt en is gecertificeerd volgens de GOTS standaard.

De producten worden door alleenstaande vrouwen in Colombia geproduceerd die een eerlijk loon ontvangen dat bijdraagt aan het gezinsinkomen. 

De verpakking is gemaakt van natuurlijke materialen. Het label is biologisch afbreekbaar en gemaakt van een speciale vezel: je kan dit label planten en dan groeit er een mooie bloem.


 

Gratis verzenden binnen Nederland bij een besteding van €75,- of meer

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel software
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.