Winkelwagen Geen producten

Ethletic

De katoenen stoffen die worden gebruikt voor de Ethletic schoenen zijn afkomstig van Fairtrade gecertificeerde biologische katoenboeren uit India en Pakistan. Bij de ontwiikkeling en productie van de schoenen worden geen dierlijke stoffen gebruikt. Alle Ethletic-producten zijn "Peta-goedgekeurd-veganistisch". De schoenzool is gemaakt van natuurlijk rubber en is FSC-gecertificeerd en afkomstig van een milieuvriendelijke rubberplantage. De schoenen worden geheel maatschappelijk verantwoord geproduceerd. Zo heeft Ethletic voor de fabrieksarbeiders de "Talon Wellfare Society" gecreëerd, die met één euro per schoen deelneemt aan het succes van ons werk. Dit geld wordt door de Wellfare Society gebruikt voor haar eigen sociale projecten. 

De eerste milieuvriendelijke stap op FSC in Nederland was in 2007 !

Een wereldprimeur: de Ethletic sneaker is de eerste sport en vrijetijdsschoen in de wereld die een modieuze levensstijl combineert met sociaal engagement en milieubewustzijn. Op de natuurrubberen zool staat het FSC keurmerk van de Forest Stewardship Council voor duurzame bosbouw. Daarnaast worden zowel het rubber als de sneakers zelf op fair trade basis gemaakt.

‘Ethletic is een product dat perfect in het huidige tijdsbeeld past’.  De duurzame bosbouw voor het rubber past perfect in een tijd dat de global warming dagelijks de krantenkoppen haalt. De fair trade premie die we betalen verbetert direct de levensomstandigheden van de arbeiders en hun gezinnen op de rubberplantage in Sri Lanka, de katoenboeren in India en de en bij de schoenproductie in Pakistan. Een duidelijk voorbeeld van milieubewust en eerlijk produceren in de Derde Wereld.’

De grondstof voor de natuurrubberen zool komt van een biologische faire plantage op Sri Lanka. Mannen en vrouwen werken er samen en doen op een milieuvriendelijke en duurzame manier aan bosbouw. Daarom dragen de Ethletic sneakers het logo van de Forest Stewardship Council (FSC © 1996, Cert.-Nr. IMO-COC 25582) op de zool. FSC zet zich in voor de bescherming van de bossen wereldwijd en voor verantwoord bosbeheer.
De plantage is al een geregistreerde theeleverancier onder Max Havelaar en het rubber wordt volgens fair trade criteria ingekocht. De producenten beslissen samen hoe de meerprijs voor het rubber besteed wordt .

De stof is uitsluitend gemaakt van biologisch katoen uit India en heeft het Fairtrade label. De katoen wordt verbouwd door kleine katoenboeren. Dat betekent dat er geen schadelijke chemicaliën zijn gebruikt in het productieproces en alle grondstoffen duurzaam zijn verbouwd.
 
De Ethletic sneakers worden gemaakt in Sialkot, de wereldhoofdstad van de voetbalproductie. In deze fabriek worden ook eerlijke voetballen gemaakt met het Max Havelaar keurmerk. De fair trade premie wordt gebruikt voor de verbetering van de gezondheidszorg van de arbeiders en hun gezinnen en voor microkredieten. Ethletic heeft een transparant productiebeleid en een nauwe band met de fabriek waar de schoenen worden geproduceerd. Onder fair trade omstandigheden.
Alle producten van Ethletic zijn PETA-approved en dus 100% geschikt voor vegans.  “onze sneakers kunnen gemakkelijk zonder grondstoffen die van dieren afkomstig zijn”. Bovendien maakt Ethletic uitsluitend gebruik van grondstoffen die afkomstig zijn van plantages / kleinschalige landbouw die een zo klein mogelijke impact hebben op de omgeving – en dus ook op de dieren die in de omgeving leven.

De prijs van de Ethletic valt reuze mee zo koop je deze sneakers al vanaf  € 75 wat niet duur is voor een schoen die met zoveel zorg gemaakt is en aantoonbaar Fair,duurzaam en vegan is.
Keurmerken Max Havelaar , FSC  en Vegan


In 2015 is Ethletic door Rank a Brand is uitgeroepen tot het meest duurzame schoenenmerk! 

De trendy sneakers worden exclusief voor Ethletic gemaakt en zijn zowel in een laag als een hoog model leverbaar van klassieke kleuren tot zeer trendy en hip
 

Ethletic schoenen

De duurzame schoenen van Ethletic zijn verkrijgbaar in heren en dames modellen. De comfortabele pasvorm maken de schoenen gechikt voor dagelijks gebruik en door de laatste mode kleuren zijn ze goed te combineren met je outfit.

Bekijk hier de Ethletic heren collectie en Ethletic dames collectie.


Ethletic sneakers


Fairtrade schoenen - duurzame schoenen
Een schoen wordt gemaakt uit verschillende onderdelen, zo ook de Ethletic schoenen. We noemen de Ethletic schoenen niet zo maar fair trade schoenen of duurzame schoenen. Het bovenwerk en de veters zijn gemaakt van biologisch en fairtrade katoen uit India en hebben hiervoor het Max Havelaar keurmerk. De schoenzool is gemaakt van natuurlijk rubber wat afkomstig is van een fair trade plantage en FSC plantage uit Sri Lanka. De schoen zelf wordt in elkaar gezet in Pakistan in een fair trade gecertificeerde fabriek. De lijm die wordt gebruikt is ook natuurlijke lijm. In het gehele productie proces worden geen dierlijke stoffen gebruikt, hierdoor worden de Ethletic schoenen ook Vegan schoenen genoemd.

Op de website van Rank a Brand scoren de schoenen van Ethletic de hoogste score in de categorie schoenen.

Bekijk hier de collectie Ethletic schoenen:
Ethletic heren collectie 
Ethletic dames collectie.

Gratis verzenden binnen Nederland bij een besteding van €75,- of meer

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel software
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.