Winkelwagen Geen producten

 

Tranquillo is Italiaans voor rustig. Het Duitse modemerk Tranquillo doet dus aan duurzame slow fashion. Tranquillo wil de wereld graag een beetje mooier maken met haar kleurrijke en duurzaam geproduceerde kleding. Werknemers in de fabriek krijgen een eerlijk loon, werken onder goede omstandigheden en er komt geen kinderarbeid aan te pas. Daarnaast maakt Tranquillo voor haar collecties gebruik van GOTS-gecertificeerd bio-katoen.

Bio-katoen is veel milieuvriendelijker dan conventioneel gekweekt katoen. Het groeit zonder giftige pesticiden, herbiciden, synthetische meststoffen of genetisch gemodificeerde zaden. Dit resulteert in een veel lagere impact op het milieu en een hoge huidtolerantie. En bovendien voelt het zacht en soepel aan op de huid. Tranquillo besteedt veel aandacht aan de beste mix van stoffen met het oog op een grondstofvriendelijke productie en een lange levensduur van de kleding.

De meeste producten van Tranquillo zijn GOTS-gecertificeerd. De Global Organic Textile Standard (GOTS) is de internationale standaard voor de behandeling van biologisch geproduceerde vezels. Dit label garandeert een milieuvriendelijk en duurzaam productieproces, veilige en hygiënische arbeidsomstandigheden op de productielocaties en een eerlijke betaling van de werknemers. De hele productieketen, te beginnen bij de ook GOTS gecertificeerde fabrikanten tot Tranquillo in Duitsland, is gesloten en transparant en alle duurzaamheidsaspecten zijn volledig in aanmerking genomen.
De weg naar duurzaamheid en rechtvaardigheid

• De respectvolle behandeling van de omgeving is erg belangrijk voor Tranquillo. In de mode-industrie is dit niet eenvoudig. De klanten hanteren dezelfde normen en hebben dezelfde verwachtingen als ze hebben bij conventionele producenten. Tranquillo stelt continu elk van de productiestappen in vraag, evalueert deze en scherpt de normen aan. Op deze manier initieert Tranquillo langetermijnaanpassingen bij de producenten en blijft tegelijkertijd dynamisch. Samen wordt er gerwerkt aan een eerlijke en duurzame toekomst.

• De meeste fabrikanten zijn GOTS gecertificeerd. Tranquillo onderhoudt intense en langdurige relaties met de fabrikanten. De productielocaties worden geinspecteerd voordat de samenwerking gestart wordt. Meerdere keren per jaar worden de fabrikanten bezocht en de productieomstandigheden van dichtbij bekeken.

• Als Tranquillo een patroon laat maken, wordt het ook in de volgende seizoenen gebruikt. Zo biedt Tranquillo items aan die gemaakt zijn van overgebleven stof van het vorige seizoen. Een stap dichter bij nul afval.

• Tranquillo werkt er aan om het energieverbruik voortdurend te verminderen. Het transport van de producten verloopt op de meest milieuvriendelijke en meest efficiënte manier. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt met het vliegtuig verstuurd. De pakketten worden met gerecycled materiaal gevuld en het karton wordt meerdere keren gebruikt. Catalogi en brochures worden op gerecycled papier gedrukt.

Geschiedenis van Tranquillo

Tranquillo begon als een kleine winkel in Dresden Neustadt, waar je vrolijke dingen uit de hele wereld kon kopen, kleurrijke fleecejassen en lange fluwelen kledingstukken. Ook waren er rekken met tweedehands kleding. Als je in de buurt van de winkel kwam kon je het al van ver ruiken, want voor in de winkel stonden ontelbare wierookstokjes, zodat het leek of je een Ooosterse bazaar binnenkwam.

Christian Amthor en Michael Kremer, die Tranquillo sinds 2003 samen runden, vroegen zich af of het niet anders zou kunnen. Ze droomden van een eigen kleurrijke en faire kledinglijn op basis van ecologisch verantwoorde materialen. Met dit doel voor ogen en veel enthousiasme werden de ideeën uitgewerkt. Vandaag heeft Tranquillo een prachtige kleurrijke modecollectie die in de acht eigen winkels in Duitsland en in veel andere winkels verkocht wordt.

Als een familiebedrijf ziet Tranquillo de hele productieketen als een grote en kleurrijke familie, warm, ontspannen en levendig. Tranquillo is er trots op dat het door de jaren gelukt is om een intensieve samenwerking met de producenten op te bouwen gebaseerd op vertrouwen. De feedback van de klanten motiveert om enthousiast door te gaan. Samen wordt er gewerkt aan het verder ontwikkelen van een milieubewuste levensstijl.

Met de meeste van de fabrikanten heeft Tranquillo een langdurige samenwerking. Samen wordt de weg naar duurzaamheid gevolgd. Ter plaatse initieert Tranquillo regelmatig  specifieke verbeteringen van de arbeidsomstandigheden, die direct invloed hebben op de kwaliteit van de producten. Tranquillo waardeert de nauwe band met de fabrikanten; ze zijn er als bedrijf gekomen en staan nu bekend ​​als een vriend.

 | Meer

Gratis verzenden binnen Nederland bij een besteding van €75,- of meer

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel software
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.