Winkelwagen Geen producten

Fair trade schoenen

Fair trade schoenen

De Ethletic schoenen zien er niet alleen leuk uit, ze worden ook met respect voor mens en milieu ontwikkeld. Met een paar Ethletic schoenen mag je dus echt gezien worden.

Bij Ethletic schoenen krijgen de katoenboeren, rubber tappers en de werknemers in de schoenenfabriek een eerlijk fair trade loon. 


schoenen fabriek

Productie

De schoenen worden in een schoenenfabriek in Pakistan geproduceerd. De werknemers in de fabriek krijgen een eerlijk en fair trade loon. fair trade katoen

Katoen uit India

Het biologische katoen voor onze Ethletic sneakers komt uit FLO gecertificeerde kleinschalige plantages in India. "FLO" staat voor "Fairtrade Labelling Organizations International", een internationale organisatie met hoofdkantoor in Bonn. Het ontwikkelt de eisen waar aan voldaan moet worden voor eerlijke handel en ondersteunt producenten coöperaties en Kleine boeren. De certificering organisatie FLO-CERT is verantwoordelijk voor de uitvoering van de certificering, controles en audits. Het bovenwerk en de veters zijn van fair trade katoen en hebben hiervoor ook het Max Havelaar keurmerk.natuurlijk FSC rubber

Rubber uit Sri Lanka

Het rubber voor de schoenzolen is afkomstig van een FSC rubberplantage in Sri Lanka. Het rubber van de Ethletic schoenen is het eerste rubber wat FSC gecertificeerd is. Het FSC keurmerk voor rubber houd in dat op een duurzame wijze uit het bos rubber wordt getapt, zonder schade aan het bos toe te brengen. Het FSC-beeldmerk vindt je dan ook onder iedere schoen. De rubbertappers - werknemers op de rubber plantage krijgen een eerlijk fairtrade loon.


Bekijk hier de Ethletic schoenen collectie.
Bezig met laden...

Gratis verzenden binnen Nederland bij een besteding van €75,- of meer

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel software
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.