Winkelwagen Geen producten

Natuurrubber

Natuurrubber is een natuurlijke grondstof die afkomstig is van het sap van rubberbomen. Er wordt samengewerkt met plantages die aan duurzame bosbouw doen en die op een fair trade manier werken.
Natuurrubber wordt onder gebruikt voor de zolen van de sneakers van het merk Ethletic.

Natuurrubber

Natuurrubber is een natuurlijke grondstof die getapt wordt uit rubberbomen. Er wordt een V-vormige snede gemaakt in de boomschors van de rubberbomen. Het sap dat hier uitloopt, een soort plantaardige melk, de latex, wordt in een potje opgevangen. De dagelijkse latex-oogst wordt verzameld, gefilterd en in reactie gebracht met zuur zodat de rubberdeeltjes aan elkaar kleven (coaguleren). Later wordt het latex verwerkt worden tot allerlei producten zoals de zolen van de sneakers.


Synthetisch rubber wordt in een fabriek gemaakt uit de fossiele brandstof aardolie.

Natuurrubber heeft verschillende voordelen ten opzichte van synthetisch rubber:
  • Natuurrubber is een natuurlijke en hernieuwbare grondstof. Dit in tegenstelling tot de fossiele brandstof aardolie.
  • Terwijl wereldwijd de bossen verdwijnen, leveren de plantages met rubberbomen een bijdrage aan het terugdringen van de opwarming van de aarde.
  • De productie van natuurrubber kost een fractie van de energie die nodig is voor synthetisch rubber.
  • Natuurrubber is zeer elastisch, scheurbestendig en waterafstotend
Duurzame bosbouw en fair trade

De plantages waar het natuurrubber van de Ethletic schoenen vandaan komt doen aan duurzame bosbouw. Dit betekent dat er op een duurzame manier omgegaan wordt met de natuur. Er worden geen giftige herbiciden, pesticiden en kunstmeststoffen gebruikt. De ecologische functies van het bos worden behouden, zoals het beschermen van bedreigde dier- en plantensoorten en het bevorderen van de biodiversiteit. Het natuurrubber voor de zolen van de Ethletic sneakers is gecertificeerd door de FSC. De schoenen dragen het keurmerk van de Forest Stewardship Council (FSC C 1996, Zert.-Nr. IMO-COC-25582) op de schoenzool. 
Het natuurubber wordt volgens fair trade criteria ingekocht. Op de natuurubberplantages zijn er faire arbeidsvoorwaarden. Er is geen kinderarbeid en medewerkers krijgen een eerlijk loon. Daarnaast is er een 'fairtrade bonus'. De producenten beslissen samen hoe de meerprijs voor het rubber besteed wordt, bijvoorbeeld voor het bouwen van scholen, sanitaire voorzieningen of waterputten.


Geen producten aanwezig

Gratis verzenden binnen Nederland bij een besteding van €75,- of meer

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel software
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.