Winkelwagen Geen productenHet assortiment van ALBERO bestaat uit jong en trendy ondergoed en sokken voor dames en heren gemaakt van biologisch katoen.De kleding wordt onder goede  milieu- en arbeidsomstandigheden geproduceerd en is GOTS gecertificeerd. Kwaliteitsproducten die een genot zijn voor de huid en betaalbaar zijn.

ALBERO is een familiebedrijf onder de paraplu van Leela Cotton. De productie vindt plaats in Turkije, in Istanbul en in Izmir.

De teelt en het productieproces worden uitgevoerd in overeenstemming met de wereldwijd erkende GOTS (Global Organic Textile Standard) normen. Het gehele productieproces vindt plaats in Turkije, waardoor er geen onnodig transport is. Elke stap vanaf de productieketen wordt gecontroleerd door de onafhankelijke organisatie Control Union Certification B.V. (CUC). Deze waarborgt de duurzame productieketen van textiel in overeenstemming met de GOTS richtlijnen, te beginnen met de teelt van biologisch katoen, gevolgd door  een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde productie en een transparante etikettering.

Een ander deel van de inspectie heeft betrekking op de sociale omstandigheden van de arbeiders op de velden en in de productiewerkplaatsen. De fabrieken in Izmir en Istanbul voldoen aan de Europese sociale normen: geen kinderarbeid, betalen van minimumlonen, voldoen aan de moederschaps- en ziektewetten, naleving van industriële veiligheidsvoorschriften en geen gedwongen overuren.
Productie
Het biologische katoen van Albero wordt geteeld in Turkije en is vrij van pesticiden, insecticiden en meststoffen. Elke twee tot drie jaar vindt een gewasrotatie plaats. Voor de bemesting worden alleen natuurlijke producten gebruikt. Om onkruid en ongedierte te bestrijden worden alleen biologische methoden gebruikt. Het katoen wordt met de hand geplukt, zonder ontbladeringsmiddelen.  Op deze manier wordt het ecologische evenwicht in het teeltgebied behouden; de grond, de lucht en het water zijn niet vervuild en de gezondheid van de werknemers wordt niet in gevaar gebracht.

Chemische additieven spelen evenmin een rol bij de verwerking van organisch katoen: formaldehyde, vlambestendige, mottenbestendige en statische remmers worden niet gebruikt.

De kleding wordt op een ecologische wijze bedrukt en geverfd. De synthetische kleurstoffen zijn milieuvriendelijk en bevatten geen giftige stoffen. Natuurlijke kleurstoffen zijn jammer genoeg geen alternatief, omdat deze op katoen niet lang meegaan. Bovendien betwijfelen milieuactivisten of het massale gebruik van plantkleuren een ecologische verbetering zou zijn; zo veroorzaakte de kleur indigo problemen met het afvalwater.Tijdens het verven worden geen optische bleekmiddelen gebruikt, noch  zware metalen en chloorbleekmiddelen. De prints zijn op waterbasis. Witte kledingstukken worden gebleekt met zuurstof. Sommige kledingstukken worden helemaal niet geverfd.

Accessoires zoals knopen of ritsen zijn gemaakt van natuurlijke producten; de knoppen zijn gemaakt van hout, schelp of kokosnoot, de ritsen van nikkelvrij metaal. Voor het naaien worden alleen katoenen garens gebruikt; wel moeten deze gemerceriseerd worden zodat ze sterker worden en niet zo makkelijk breken.| Meer

Gratis verzenden binnen Nederland bij een besteding van €75,- of meer

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel software
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.